Lawson wint eerste race in DTM nieuwe stijl

Op het circuit van Monza is het nieuwe seizoen in de totaal vernieuwde DTM van start gegaan. Een echt toerwagenkampioenschap is het niet meer, er wordt met GT-wagens gereden, waardoor het niet echt een onderscheidend kampioenschap meer is. Dat mocht de pret echter niet drukken in race één van het openingsweekeinde.

De Monegaskische debutant Vincent Abril startte vanaf poleposition, naast mede-Mercedes-coureur Daniel Juncadella - met Lucas Auer en Maximilian Götz stonden ook twee Mercedessen op rij twee. Götz en Auer wisselden bij de start van positie, verder gebeurde er niet echt veel.

De pitstop van Auer ging niet best, hij viel ver terug. Liam Lawson was eerder al gestopt en dat pakte goed uit: leider Abril kwam na zijn stop achter hem terecht. Götz kwam achter Abril en voor Nico Müller en Alexander Albon terecht, waarna Albon met wat duw- en trekwerk langs Müller ging.

Voor Müller ging het fout: Juncadella deed een inhaalpoging en tikte hem daarbij in de rondte, maar hij kreeg er wel een straf voor. De winst ging uiteindelijk dominant naar Lawson, die zijn Ferrari voor Abril en Götz over de finish reed, terwijl Albon net naast het podium greep.