EK: KroatiŽ en TsjechiŽ houden elkaar in evenwicht

Kroatië heeft ook zijn tweede wedstrijd op het EK niet gewonnen. In het duel tegen Tsjechië kwam de vicewereldkampioen niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Tsjechië begon als koploper van poule D aan het duel tegen Kroatië. dankzij twee goals van Patrik Schick. Ook in het duel tegen de Kroaten speelde Tsjechië goed voetbal. Ze lieten Kroatië niet in het spel komen en dankzij Schick kwam Tsjechië tien minuten voor rust op voorsprong. Uit een corner kreeg de aanvaller een elleboog van Dejan Lovren te verwerken. De scheidsrechter was het in eerste instantie ontgaan, maar na ingrijpen van de VAR legde hij de bal alsnog op de stip. Na wat oplapwerk ging Schick achter de bal staan en schoot vanaf elf meter raak, zijn derde doelpunt van het toernooi.

Kroatië moest op zoek naar een doelpunt en vlak na rust was het al raak voor de Kroaten. Ivan Perisic maakte de treffer en voor de aanvaller was het alweer het vierde eindtoernooi waar die op wist te scoren: eerder scoorde hij op de WK's van 2014 en 2018 en op het EK van 2016.

Na de snelle gelijkmaker van Kroatië in de tweede helft was er in de resterende tijd weinig kansen voor beide landen, al was invaller Nikola Vlasic voor Kroatië nog dicht bij de 2-1.