Pavlyuchenkova en Krejcikova naar finale Roland Garros

Op Roland Garros staan in het damesenkelspel twee vrouwen in de finale die dat op een Grand Slam-toernooi nooit eerder voor elkaar kregen. De Tsjechische Barbora Krejcikova neemt het in de eindstrijd op tegen de Russische Anastasia Pavlyuchenkova.

De als 31e geplaatste Pavlyuchenkova speelde tegen de ongeplaatste Sloveense Tamara Zidansek, die als eerste Sloveense ooit zo ver was gekomen. Ze kon Pavlyuchenkova aardig bijbenen, maar toch was de Russische simpelweg een maatje te groot voor Zidansek: 7-5, 6-3.

Krejcikova speelde tegen de nummer zeventien van de plaatsingslijst, Maria Sakkari, de eerste Griekse ooit in de halve finales op een Grand Slam-toernooi. Nadat de eerste twee sets onderling werden verdeeld sloegen de zenuwen in set drie aan beide kanten flink toe.

Op 5-4 had Sakkari een matchpoint op de service van Krejcikova, maar die wist de break ongedaan te maken. Op 7-6 kreeg ze vervolgens zelf drie matchpoints, maar die gingen allemaal mis, tot het twee games later op de Griekse service alsnog raak was: 7-5, 4-6, 9-7.