Meisjes met wapens aangehouden in Den Haag

Na een melding van onenigheid tussen jongeren op de Leyweg in Den Haag troffen agenten bij twee meisjes (13 en 14 jaar) wapens aan. De meisjes zijn aangehouden en de wapens ingenomen.

De politie kreeg woensdagmiddag 5 mei een melding dat een groep jongeren op de Leyweg onenigheid had. De melder vertelde dat enkele personen in de groep wapens bij zich hadden. Toen de politie bij de locatie aan kwam, spatte de groep uiteen. Met hulp van hun collega’s konden de agenten de groep uiteindelijk insluiten en controleren. Tijdens die controle bleek dat een 14-jarige Haagse een boksbeugel en schroevendraaier bij zich had. Ook had zij een omgebouwde pen, waarvan ze een mes kon maken, bij zich.

De 13-jarige Haagse had een mes bij zich. De twee meisjes werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar werden zij in bijzijn van hun ouders/verzorgers gehoord over het wapenbezit. Het 13-jarige meisje werd met een bon naar huis gestuurd, het 14-jarige meisje is doorverwezen naar Bureau Halt.