Koeman mist duels tegen Valencia en Atlťtico Madrid na rode kaart

Ronald Koeman mag na de rode kaart die hij donderdagavond kreeg tegen Granada niet op de bank zitten tijdens de topper van Barcelona tegen koploper Atlético Madrid. De trainer heeft een schorsing van twee duels gekregen. Ook mist hij zondag het duel tegen zijn oude club Valencia.

Barcelona had donderdag de kans om de koppositie over te nemen van Atlético, maar moest dan wel in eigen huis zien te winnen van Granada. Dat lukte niet: door een 1-2 nederlaag staan de Catalanen met nog vijf speelronden te gaan derde. Koeman werd na een ruim uur spelen naar de tribunes gestuurd. Hij zou de vierde man beledigd hebben. 

Koeman reageerde daar na afloop vol onbegrip op. "Ik snap het niet. Volgens Carlos Naval zeiden ze dat ik respectloos ben geweest tegen de vierde official", zei Koeman tegen Spaanse media. "Ik heb niets lelijks gezegd, ik heb niemand beledigd. Dit is ongelooflijk. Maar als de vierde official de ster van de avond wil zijn... Ik heb iets gezegd, maar met alle respect. Hij antwoordde mij op een manier die niet goed is, hij was respectloos tegen mij."

De Spaanse aanklager heeft geen boodschap aan de woorden van Koeman en heeft de coach voor twee wedstrijden geschorst. Dat betekent dat Koeman tegen Valencia (aankomende zondag) én tegen Atlético (volgende week zaterdag) niet op de bank mag plaatsnemen. Vooral laatstgenoemd duel is voor Barcelona ontzettend belangrijk in de jacht op de Spaanse landstitel.