Wilders smult van Winehouse, Baudet van The Beatles. Dit zijn de favoriete liedjes van de Kamerleden

Altijd al nieuwsgierig geweest naar de muzieksmaak van onze volksvertegenwoordigers? Zojuist publiceerde de Tweede Kamer een lijst van de favoriete liedjes van de Kamerleden met een aantal opvallende keuzes.

De muzieksmaak in de Tweede Kamer loopt flink uiteen, van VVD'er Thierry Aartsen met John de Bever - Jij Krijgt Die Lach Niet Van Mijn Gezicht tot de K-pop waar Nikki Pouw-Verweij dol op is met BTS - Dynamite en de metal van Lisa Westerveld met Arch Enemy - We Will Rise tot Chris Stoffe van de SGP met Het Urker Mannenkoor 'Hallelujah' - Lichtstad met uw Paarlen Poorten.

De politiek leiders van Nederland kiezen veelal voor klassiekers. Zo is Geert Wilders dol op Amy Winehouse - Back To Black en Wopke Hoekstra kan ultiem genieten van Coldplay - Viva La Vida. Thierry Baudet die bekend staat om zijn liefde voor klassieke muziek blijkt een bredere smaak te smaak te hebben. Jammer genoeg voor Lange Frans heeft Baudet voor The Beatles - Free As A Bird gekozen. We snappen nu wel dat dat botste met de muzieksmaak van Joost Eerdmans, de JA21 voorman koos voor Het Goede Doel - Ik Dans, Dus Ik Besta.

De complete lijst kun je hier terugvinden en is te beluisteren via Spotify.