Verstappen: "Foutje Hamilton gaf vertekend beeld"

De eerste race van het jaar in Bahrein heeft laten zien dat het een ander jaar voor Max Verstappen en Red Bull Racing zal worden dan de laatste seizoenen. Voor het eerst sinds tijden was Mercedes niet langer onaantastbaar en er lijkt een heuse strijd om de wereldtitel te komen dit seizoen.

De Nederlandse Red Bull-coureur liet weten blij te zijn met de start. "Het is fijn om een competitieve auto te hebben. Dat is wat er veranderd is. We weten dat we er nu goed bij zitten en het is top om zo het seizoen te beginnen", zo lezen we op Verstappen.nl.

De nummer twee van Bahrein tempert wel de verwachtingen dat Red Bull nu ineens de snelste wagen zou hebben. "Dat verschilt per circuit. Soms hebben we een voordeel in snelle en dan weer in langzame bochten, dat is ook afhankelijk van met hoeveel downforce je rijdt. In de kwalificatie in Bahrein maakte Lewis een foutje, dat hem drie tienden kostte. Dus eigenlijk stond hij binnen één tiende van ons in de kwalificatie. Dat gaf een vertekend beeld, al zal Mercedes dat liever niet toegeven."

Uiteraard werd Verstappen gevraagd naar de track limits-discussie van de Grand Prix van Bahrein. Daarbij gaf de Nederlander aan vooral duidelijkheid te willen voor de toekomst. "Wat er gebeurd is, is gebeurd. Maar ik denk wel dat het duidelijker moet zijn wat er wel en niet mag als je tijdens een race alleen rijdt. Dat inhalen buiten de track limits niet mag, snap ik en dat is prima. Maar dan zou je in je eentje ook niet wijd moeten mogen gaan. We gaan het daar wel over hebben en dan zien we wel wat daaruit voortkomt."

Dit weekend staat de wedstrijd op het circuit van Imola op het programma, een race die vorig jaar niet helemaal zo liep als Verstappen zou wensen, zo bleef de Red Bull achter wat betreft topsnelheid. "Ja, dus ik verwacht dat dat aspect dit jaar beter is. Het is nu wel koud op Imola, dus we moeten qua balans bekijken hoe het eruit gaat zien. In Bahrein was dat positief, maar dat geeft natuurlijk geen garanties voor hier. We moeten gewoon weer aan de slag."

"Hopelijk is de volgorde ten opzichte van Bahrein dit weekend omgedraaid. Vorig jaar waren we hier competitief, dus ik heb veel zin in dit weekend. Ik zie geen reden waarom de auto hier niet weer goed zou zijn", zo vult Verstappen aan.