Verstappen: "Ik ben klaar voor de strijd"

Het is weer raceweek! Komend weekend staat de Grand Prix Emilia-Romagna op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari op het programma en Max Verstappen kijkt er naar uit om terug te keren op de baan in Imola.

De Red Bull-coureur kan terugkijken op een goede start van het seizoen. "Natuurlijk was de race in Bahrein een geweldige start van het seizoen. Het was een positief weekend qua prestaties, maar dat zijn geen garanties voor Imola. We hadden een positieve start van het seizoen, dus hopelijk kunnen we dat vasthouden, maar het zal niet gemakkelijk zijn en alles zal perfect moeten gaan om onze voornaamste concurrent te verslaan", zo lezen we op Verstappen.nl.

Ondanks die goede start ziet de Nederlander nog ruimte voor verbetering. "Er zijn natuurlijk altijd dingen die we beter kunnen doen, maar dat is altijd makkelijk roepen na een raceweekend. Als team zijn we altijd op zoek naar verbetering, maar dat is iets waar we constant aan werken, we willen altijd vooruit denken. Zelfs als we de race in Bahrein hadden gewonnen, dan zijn er altijd dingen om te verbeteren, vooral als je strijdt tegen een team dat zeven keer wereldkampioen is geworden, dus dat is wat we zullen blijven doen in Imola. Ik ben klaar voor de strijd en er is nog een lang seizoen te gaan."

Verstappen wil de Red Bull van vorig seizoen niet vergelijken met die van dit jaar. "Ik denk niet dat je beide auto's kunt vergelijken, omdat er veel verschillende factoren zijn, zoals de banden en de aerodynamische veranderingen, maar de RB16B doet het tot nu toe zeker goed. We hebben nog maar op één circuit gereden, dus elk weekend moet je proberen om weer een goede balans in de auto te vinden. Maar iedereen geniet van die uitdaging van de Formule 1."

Met de race in Italië voor de deur blikt de Red Bull-coureur vast vooruit. "Ik ben relaxt in aanloop naar het raceweekend in Imola, ik kijk er naar uit om er terug te keren. Vorig jaar hadden we een behoorlijk goede race tot aan het probleem met de band. Nogmaals, het is nog te vroeg in seizoen om te weten hoe we zullen presteren, we zullen moeten afwachten wat er op de baan gebeurt. De wil komt van binnenuit en het liefst wil ik proberen om elke afzonderlijke race te winnen. Laten we dus eens zien of we nog een stap kunnen zetten", aldus Verstappen.