Verstappen: "Het is natuurlijk jammer"

Na een spannende race moest Max Verstappen uiteindelijk genoegen nemen met een tweede plek achter Lewis Hamilton. De Nederlander baalde na afloop maar zag ook lichtpuntjes.

"Het is natuurlijk jammer, maar je moet ook het positieve eruit halen. We kunnen het gevecht met Mercedes aan gaan en het is dus goed om het jaar zo te starten", aldus de Red Bull-coureur, zo lezen we op Verstappen.nl.

Al snel na de start gaf Verstappen via de boordradio aan dat de wagen niet 100% voelde. "Als ik op het gas ging, slipte één wiel wat meer dan de andere. Het ging iets beter nadat we wat aan hadden gepast, maar ik denk niet dat we het helemaal op hebben kunnen lossen tijdens de race in de langzame bochten. Het is natuurlijk niet wal je wil, dus daar moeten we naar gaan kijken. Uiteindelijk hebben we de race gewoon kunnen finishen en hebben we goede punten gescoord."

Doordat Hamilton eerder stopte dan Verstappen kon hij voor de Nederlander komen. "Je kunt hier lastig inhalen en dat is wel gebleken. Normaal gesproken moet je altijd ervoor zorgen je positie op de baan te behouden, maar wij konden alleen maar deze strategie uitvoeren en bij Mercedes hadden ze meer keuze. We moeten dus bekijken hoe we het de volgende keer beter kunnen indelen qua banden."

In een zinderende eindfase ontspon zich een spannend duel tussen Verstappen en Hamilton. Even was de Nederlander zijn concurrent voorbij maar hij kreeg van zijn team te horen dat hij de eerste plek terug moest geven aan de wereldkampioen omdat hij bij het inhalen buiten de baan was gekomen. "Ik word liever eerste met daarna een penalty, dan op deze manier tweede worden. Zo denk ik erover en daar hoeft niet iedereen het mee eens te zijn. Maar, het is uiteindelijk pas de eerste race van het seizoen. Dat we nu zo balen is aan de andere kant natuurlijk ook een goed teken. Vorig jaar waren we hier heel blij mee geweest."