Westerveld en veelbesproken Bouchallikht alsnog voor GroenLinks Kamer in

GroenLinks Tweede Kamerlid Lisa Westerveld lijkt voor de tweede keer dankzij voldoende voorkeurstemmen in de Kamer gekozen te zijn. Ze zal daar waarschijnlijk gezelschap krijgen van de veel besproken Kauthar Bouchallikht die volgens berekeningen van Trouw ook op koers ligt om via voorkeurstemmen gekozen te worden.

Westerveld stond op de tiende plaats van de kandidatenlijst van GroenLinks maar doordat de partij flink verloor leek zij buiten de boot te vallen. De Nijmeegse die vier jaar geleden ook al veel voorkeurstemmen ontving heeft ook deze keer dankzij haar inzet voor jeugdzorg en het onderwijs veel steun ontvangen.

Naast Westerveld lijkt ook Bouchallikht een plekje in de Tweede Kamer te krijgen. De kandidatuur van de klimaatactiviste oogstte veel kritiek omdat ze eerder bestuurslid was bij FEMYSO, een moslim studenten- en jongerenorganisatie die gelieerd is aan de activistische en oerconservatieve Moslimbroederschap en ook was ze aanwezig bij een bijeenkomst van Milli Görüs.

De nummers 7 en 8 van de GroenLinks kieslijst, Suzanne Kröger en Paul Smeulders lijken de dupe te worden van de populariteit van de twee partijgenoten.