Viruswaarheid Willem Engel geen zetel TK 2021, OM seponeert zijn aangifte Kiesraad

De partij van Viruswaarheid-voorman Willem Engel heeft geen zetels behaald bij de Tweede Kamerverkiezingen van gisteren. De partij, die zonder echte naam meedeed, haalde volgens de laatste prognose 0,1 procent van de stemmen. Engel spreekt op Facebook over fraude en wil een hertelling. Bewijzen voor fraude levert hij echter niet. 

Update 22.50 uur: Het Openbaar Ministerie heeft gereageerd op de aangifte van Willem Jengel tegen de Kiesraad, het OM meldt dat er van fraude geen sprake is en seponeert de aangifte.

Engel reageert op Facebook en twitter op de TK verkiezingen van gisteren. Hij beweert stellig dat er fraude is gepleegd en roept zijn volgers op om aangifte daarvan te doen. "Ik wil geen hertelling, maar nieuwe verkiezingen. Zo snel mogelijk. Er is fraude gepleegd, dat is onacceptabel”, laat hij aan het AD site weten.

Engel heeft afgelopen zaterdag ‘bewijsstukken’ aan het Openbaar Ministerie geleverd en aangifte gedaan tegen de kiesraad. Maar de officier van justitie (OvJ) concludeert over de aangeleverde stukken dat "hierin geen bewijs valt te ontwaren voor het strafbare feit fraude". "Ik zie geen aanleiding de aangifte jegens de Kiesraad verder te onderzoeken”, schrijft de OvJ in een brief gericht aan Engel.  

Zoals te verwachten laat de Viruswaarheid-voorman het er niet bij zitten, hij stelt een artikel 12-procedure in, laat hij weten. "Dit is een beerput.”

Zie ook: Willem Engel doet aangifte tegen Kiesraad wegens uitsluiting Lijst30, eist uitstel verkiezingen 


 Eerdere berichtgeving: