'Canelo' Alvarez verdedigt wereldtitel met speels gemak en krijgt grotere uitdaging

In het Hard Rock Stadium in Miami heeft bokser Canelo Alvarez afgelopen weekeinde met groot gemak zijn WBC- en WBA Super-wereldtitels in het supermiddengewicht (-76,2kg) verdedigd. De Mexicaan nam het op tegen Avni Yildirim, maar de Turk kon weinig weerstand bieden.

Canelo Alvarez (54-1, 36 KO's) - Avni Yildirim (21-2, 12 KO's)
Yildirim vocht voor het laatst in februari 2019 en verloor toen na een onfortuinlijke kopstoot op technische basis van Anthony Dirrell in de strijd om de WBC-wereldtitel. Inmiddels zou Mr Robot flink verbeterd zijn, maar tegen Canelo was daar weinig van te merken.

De Mexicaan vocht in december nog twaalf rondn tegen de sterke Callum Smith, maar tegen Yildirim was daar al weinig van te merken: Canelo domineerde en na drie ronden gooide de Turkse hoek de in dit geval spreekwoordelijke handdoek in de ring.

Na het gevecht kwam gelijk wat interessanter nieuws naar buiten: op 8 mei stapt Canelo in de ring tegen de Brit Billy Joe Saunders (30-0, 14 KO's), die zijn WBO-wereldtitel dan zal verdedigen en de titels van Canelo uiteraard over wil nemen.

McWilliams Arroyo (20-4, 15 KO's) - Abraham Rodriguez (27-2, 13 KO's)
Arroyo had tegen Julio Cesar Martinez moeten vechten, maar de WBC-wereldkampioen in het vlieggewicht (-50,8kg) raakte geblesseerd aan zijn hand en op de avond voor het gevecht werd de beduidend lager ingeschatte Rodriguez overgevlogen om de ring in te stappen.

Rodriguez vecht doorgaans een gewichtsklasse lager en was uiteraard nauwelijks op het gevecht voorbereid, maar hij wist zich - zo goed en zo kwaad als mogelijk - aardig staande te houden. Arroyo was wel een stuk beter en na vijf ronden maakten de coaches van Rodriguez er een einde aan, waardoor Arroyo de WBC-interimtitel pakte.

Zhang Zhilei (22-0, 17 KO's) - Jerry Forrest (26-4, 20 KO's)
De grote Zhang Big Bang Zhilei timmert flink aan de weg in het zwaargewicht, dit keer kreeg hij Forrest tegenover zich. De Chinees begon uiterst voortvarend en kreeg zijn opponent in de eerste ronden drie keer naar de grond, maar Forrest toonde flinke veerkracht.

De Amerikaan werkte zich beter in het gevecht en wist Zhang vooral in de laatste ronde in grote problemen te brengen. Beiden maakten het gevecht vol en na tien ronden gaven twee juryleden een gelijkspel op: een majority draw werd het ietwat magere eindresultaat van een prima gevecht.