Frank Korpershoek neemt na 15 jaar afscheid van Telstar

Frank Korpershoek stopt na het huidige seizoen als speler van Telstar én als professioneel voetballer. Dat heeft de 36-jarige routinier bekendgemaakt op social media.

"Na vijftien seizoenen ga ik, aan het eind van dit seizoen, afscheid nemen. Van de Witte Leeuwen, van het betaalde voetbal. Een beslissing met gemengde gevoelens, maar vooral met trots terugkijkend op alles wat het mij gebracht heeft", zo laat Korpershoek weten op social media.

Korpershoek besloot vorig seizoen om er nog een vijftiende seizoen in Velsen-Zuid aan vast te plakken. Daarmee ging hij op jacht naar het record van Fred Bishot, die 372 wedstrijden voor Telstar speelde. Een aantal dat Korpershoek in oktober 2020 wist te passeren en daarmee officieel Mister Telstar werd. De centrale verdediger en tevens captain van Telstar speelde dit seizoen al in vijftien wedstrijden mee en staat inmiddels op liefst 378 wedstrijden voor de club.

Sinds kort combineerde Korpershoek het bestaan als profvoetballer met het werk als jeugdtrainer. Sinds anderhalf jaar traint hij de jeugd bij Ajax, waar hij op dit moment werkt als assistent-trainer van de Onder 15. Het nieuws over het aanstaande afscheid van Korpershoek komt reeds na de bekendmaking dat de verdediger de komende weken niet in actie zal komen vanwege een enkelblessure opgelopen in het duel met Go Ahead Eagles.

 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door Telstar 1963 NV (@telstar1963nv)