Uitslag RKC - FC Emmen

RKC heeft na tien wedstrijden in de eredivisie eindelijk weer eens gewonnen. Tegen FC Emmen maakte Ahmed Touba in de slotminuut met een prachtig doelpunt de enige goal van de wedstrijd, waardoor RKC een belangrijke zege boekte in de strijd om degradatievoetbal.

Goed was het niet tussen RKC en Emmen, maar de thuisploeg kreeg in de eerste helft de betere kansen van de twee ploegen. Thijs Oosting was twee keer dicht bij de openingsgoal. De aanvallende middenvelder raakte uit een corner de paal en daarna kreeg hij nog een goede kans, maar die werd net geblokt.

Na rust kwam Emmen bijna op voorsprong. Michael de Leeuw kreeg de kans maar zijn inzet ging over. Daarna bleef het erg slordig tussen de beide teams en leek het een 0-0 gelijkspel te gaan worden worden. Dat was echter totdat Ahmed Touba in de slotminuut uit een corner fantastisch uithaalde en hiermee RKC alsnog de drie punten bezorgde.

RKC neemt daardoor afstand van de degradatieplekken in de eredivisie. Het verschil met Willem II, de nummer vijftien in de eredivisie, is nu zes punten, al hebben de Tilburgers wel twee wedstrijden minder gespeeld. FC Emmen blijft op de achttiende plaats staan met slechts zes punten uit 22 wedstrijden.