FOK! Wat een weer: pas op voor gladheid!

winterbanner

Moggé!  

Mensenkinderen, wat een verschrikkelijke kou hé? Afgelopen weekend daalde het kwik in Eelde tot een bizarre -8 graden. Hier in Haarlem kwamen we ook tot een schrikbarende -5 graden. De ultieme nachtmerrie voor een fanatiek winter-hater. De stookkosten lopen lekker op, want in huis moet het minstens 22 graden zijn. Liefst nog warmer. Ik moest gisteren door die kou heen, en wat heb ik zitten vloeken. Persoonlijk zou ik het liefst nu in slaap vallen en pas wakker worden als de temperatuur +15 haalt. 

Enfin, tot zover even mijn geklaag, ik moest het even kwijt.  

Het was natuurlijk wel een mooie dag gisteren. De zon scheen en het was ideaal weer om  er even op uit te trekken, voor zover mogelijk. Warmer dan +1 tot +3 is het echter niet geworden.

Inmiddels neemt de bewolking toe, en daar gaat ook wat neerslag uit vallen. In het zuiden lijkt het bij regen te blijven bij +2 graden, maar hoe noordelijker je gaat hoe groter de kans op winterse neerslag. Dit kan (natte) sneeuw zijn, maar er bestaat ook een gerede kans op IJZEL! Met name in het midden van het land. Het kans dus even VERRADERLIJK glad worden! Dit gebied trekt geleidelijk aan naar het noorden toe. De minima liggen in het midden rond het vriespunt, maar in het noordoosten gaat het vriezen. Daar lijkt het overigens wel grotendeels droog te blijven. Gelukkig moeten we allemaal thuis blijven, dus heel veel problemen verwacht ik niet. 

Vandaag trekt de meeste neerslag weg en lopen de temperaturen ook wat hoger op dan vandaag. In het zuiden kan het zo'n 5 graden worden, maar in het uiterste noorden blijft het net boven 0. Het blijft wel overwegend bewolkt, Misschien dat er in het noordwesten nog even een zonnetje te zien zal zijn. Er staat een matige noordelijke wind.

Dinsdag en woensdag kan er plaatselijk flink wat regen vallen en is het zacht. Behalve in het noorden. Of er daar dan ook winterse neerslag gaat vallen is nog even afwachten.

Tot ziens!  

 

Zonsondergang in Zandvoort. (Foto: Charged)
Charged was afgelopen vrijdag met zijn schoonfamilie in Zandvoort. Prachtige foto! (Foto:Charged)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.