FOK! Wat een weer: lokaal winterse neerslag incoming

winterbanner

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en valt er af en toe regen, lokaal kan ook natte sneeuw voorkomen. Later in de middag en vanavond valt er met name in het zuidoosten af en toe regen of natte sneeuw. De maximumtemperatuur ligt rond 5°C. De zuidwestelijke wind is matig, langs de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig.

In de nacht naar zondag komen vooral in de westelijke helft enkele buien voor, wat verder landinwaarts kunnen deze buien een winters karakter hebben. De wind is west tot zuidwest en matig, langs de westkust westelijk (vrij) krachtig en in het noorden zwak en veranderlijk. De minimumtemperatuur ligt rond het vriespunt. Lokaal kan er door bevriezing en/of neerslag op het koude wegdek gladheid optreden.

Zondag overdag neemt de buiigheid geleidelijk af en komt de zon op de meeste plaatsen tevoorschijn. In de middag neemt van het zuidwesten uit de bewolking weer toe en in de avond kan in het zuiden wat (winterse) neerslag vallen. De wind wordt overal west tot zuidwest en matig, aan zee af en toe vrij krachtig. De middagtemperatuur komt uit op ca 4°C en daalt al in de avond tot rond of onder het vriespunt. In het zuiden van het land kan het in de loop van de avond door winterse neerslag glad worden. (Bron: KNMI)

Perfect kiekje van een aureool  (Foto: Scherpschutter)
Perfect kiekje van een aureool (Foto: Scherpschutter)

 

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.