Franse vrouw al drie jaar dood... Of toch niet?

In een langslepende juridische kwestie is een Franse vrouw doodverklaard. Jeanne Pouchain werd in november 2017 doodverklaard. Het lijkt er echter op of de berichten van haar dood licht overdreven zijn. 

Al in 2004 begon er een juridisch steekspel tussen Pouchain en een ex-werknemer van Pouchains schoonmaakbedrijf. Uiteindelijk werd het bedrijf veroordeeld tot de betaling van een schadevergoeding van €14.000 maar door een fout van de rechtbank en laksheid van de werknemer werd deze uitspraak uiteindelijk uit het raam gegooid. 

Daar liet de werknemer het echter niet bij zitten en bleef doorprocederen. Uiteindelijk heeft ze Pouchain dood laten verklaren omdat niet op de brieven van de eiser werd gereageerd. Dus zal ze wel dood zijn. 'Klinkt logisch' moet de Franse rechtbank hebben gedacht en de doodverklaring was een feit. 

Dat lijkt echter minder makkelijk dan het lijkt, want de Franse is al ruim drie jaar bezig met uit de dood opstaan. Ook hier ligt het probleem weer bij de juridische kwestie. Pouchain claimt dat de werknemer haar dood heeft laten verklaren om makkelijker geld los te peuteren bij haar erfgenamen en de werknemer op haar beurt claimt dat Pouchain dood heeft gespeeld om onder een mogelijke straf uit te komen. 

Volgt u het nog? De Franse rechtbank in ieder geval niet meer.