Gratis demo van Monster Hunter Rise

Tijdens het Monster Hunter Digital Event van vandaag heeft Capcom nieuwe details onthuld over Monster Hunter Rise. Er is onder andere een gratis demo aangekondigd die vanaf morgen gratis te downloaden is.

De tijdelijk verkrijgbare Monster Hunter Rise-demo verschijnt morgen op 8 januari en is beschikbaar tot 31 januari. Deze demo biedt spelers een voorproefje op deze nieuwe Monster Hunter-ervaring. De demo voorziet spelers van vele jachtopties, inclusief offline solo en multiplayer-gameplay met twee tot vier spelers, zowel offline lokaal als online, met alle 14 wapentypes.

De gratis demo omvat de volgende modes en quests:

  • Training – Leer de basis van de monsterjacht, inclusief een introductie van het nieuwe Wirebug-mechanisme en het rijden op Palamute. Alleen solo play.
  • Wyvern Riding – Betreed een gebied waar je op een Wyvern kunt rijden, dankzij de nieuwe mogelijkheid om tijdelijk op monsters te rijden en ze te besturen. Alleen solo play.
  • Beginner Quest: Great Izuchi – Ideaal voor nieuwkomers en terugkerende hunters die wel een opfriscursus kunnen gebruiken. Solo play, lokaal multiplayer en online multiplayer.
  • Intermediate Quest: Mizutsune – Een pittige uitdaging, alleen voor ervaren spelers. Solo play, lokaal multiplayer en online multiplayer.

Vandaag is ook de Goss Harag onthuld, een nieuw monster dat zal debuteren in Monster Hunter Rise. Op zoek naar een nieuwe prooi zwerft dit beest over besneeuwde velden, om hunters aan te vallen met zijn scherpe klauwen en ijsmessen. Goss Harag voelt zich helemaal thuis in de Frost Islands, een nieuw met sneeuw bedekte en door de wind geteisterde omgeving die ooit de broedplaats was voor grote draken.

Vele andere klassieke monsters keren terug in Monster Hunter Rise. Naast de eerder aangekondigde monsters zijn de volgende dreigingen ook van de partij: Lagombi, Khezu, Great Baggi, Barioth, Mizutsune en Tigrex. De komende maanden worden meer nieuwe en terugkerende monsters onthuld.

Monster Hunter Rise komt verschijnt op 26 maart 2021 op Switch.