Willem Engel gaat politiek in en wil met VSN in Tweede Kamer

Viruswaarheid voorman Willem Engel wil na de Tweede Kamerverkiezingen van volgend jaar het parlement in. Engel flirtte al enige tijd met de gedachte van een stap naar de politiek en heeft bij Vrij en Sociaal Nederland een partij gevonden waar dat kan. De actievoerder staat op plek drie van de kieslijst.

Op de plekken boven Engel staan initiatiefnemer en tevens lijsttrekker van VSN, Bas Filippini. Hij was hiervoor dertien jaar voorzitter van Privacy First. De tweede plek op de lijst wordt ingenomen door Anna Zeven, voorzitter van de partij.

De nieuwe partij van de actievoerende dansleraar is geen standaard partij zo vinden ze zelf. "VSN is naar eigen zeggen eerder een volksbeweging dan een politieke partij, bestaande uit betrokken burgers. Deze nieuwe partij geeft aan geen vertrouwen te hebben in het huidige kabinet", zo laat de partij weten in een persbericht.

Een uitgewerkt verkiezingsprogramma hoeven we niet te verwachten. "Vrij en Sociaal Nederland gaat politiek bedrijven op basis van principes. In plaats van een partijprogramma wordt uitgegaan van een Thema-Wijzer, die door de leden van de partij mede wordt vormgegeven. De speerpunten van VSN zijn vrijheid, echte democratie en ondernemerschap."

VSN staat nog op 0 zetels in de peilingen.