Nanninga en Eerdmans komen met eigen partij, als het lukt.....

Eerder hintten Annabel Nanninga en Joost Eerdmans al op het oprichten van nieuwe rechtse partij en de kogel is door de kerk: ze gaan het doen! Of althans, proberen. Het duo opgestapte FVD'ers laat via een filmpje weten dat ze er alles aan gaan doen om een goede partij op poten te zetten.

De Nanninga en Eerdmans hakken op 18 december de knoop door of het lukt de partij op tijd op te zetten voor de deadline van 21 december (laatste mogelijkheid om een partij voor de Kamerverkiezingen in te schrijven) en maart volgend jaar wanneer de verkiezingen daadwerkelijk zijn. De twee politici willen "een degelijke partij met een solide organisatie".

"De kiezers wachten al zolang op een redelijk rechts geluid", zo stelt Nanninga. "Omdat er zoveel kiezers zijn die een politiek thuis zoeken, die hun stem gehoord willen hebben en vooral die resultaat willen zien."

Het duo wil niet ten kost van alles meedoen aan de Tweede Kamerverkiezingen. "We staan onder een enorme tijdsdruk. Er moet nog een heleboel geregeld worden. Alleen als we het verschil kunnen maken voor u gaan we ervoor", aldus Eerdmans.

Als ze mee gaan doen zal het dringen worden rechts van de VVD. Naast Forum voor Democratie en de PVV willen ook GO (van Henk Otten) en Code Oranje (van oud PVV Kamerlid Richard de Mos) een plekje in het parlement. Daarnaast zijn er ook kleinere onbekendere partij die op die vleugel opereren zoals NLBeter, BoerBurgerBeweging en de Libertaire Partij.