Als je stemt op Volksbesluit dan mag je straks meepraten in de Tweede Kamer

Meer dan 80 partijen staat er voor de Tweede Kamerverkiezingen van maart dit jaar ingeschreven bij Kiesraad. Wees niet bang, slechts een klein deel daarvan zal straks daadwerkelijk op ons stembiljet verschijnen. Maar een van de vele bijzondere partijen die zich hebben ingeschreven is Volksbesluit, de partij die wil dat je vier jaar lang je invloed kan blijven uitoefenen.

Het idee is natuurlijk niet nieuw, GeenPeil en StemNL werkten al eerder met idee van directe invloed maar echt succesvol waren ze niet. Volksbesluit hoopt nu wel in de Tweede Kamer te komen.

"Voor iedereen die niet weet op wie die 17 maart aanstaande moet stemmen of wel een voorkeur heeft voor een partij, maar zich niet in alle standpunten daarvan vinden kan. Voor alle mensen die doordrongen zijn van het feit dat hun stem vier jaar lang sterke invloed heeft op zijn of haar dagelijkse leven. Stem dan Volksbesluit. Volksbesluit is een representatieve parlementaire partij waarbij u vier jaar lang zelf aan de knoppen zit, een partij die zelfs de bezwaren die kleven aan referenda en directe democratie heeft opgelost", zo schrijft de partij op hun website.

Maar hoe werkt het dan? Goede vraag, vandaar dit filmpje: