WK darts: Van der Voort in matig duel niet langs Gurney

Vincent van der Voort is er woensdag niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de kwartfinales van het wereldkampioenschap darts. De Noord-Hollander verloor in de vierde ronde met 4-2 van Daryl Gurney.

Van der Voort liet te veel kansen liggen om aanspraak te kunnen maken op de zege tegen de nummer elf van de wereld, die in de derde set bijna een negendarter gooide. Hij miste in de eerste twee sets veel dubbels en was daarna over het algemeen in scorend opzicht niet goed genoeg.

De darter uit Purmerend liep al meteen achter de feiten aan door zijn eerste leg af te geven na twee gemiste dubbels. Gurney gooide direct 125 uit. Vervolgens miste Van der Voort twee pijlen om direct terug te breaken, waarna Superchin de via dubbel tien op 2-0 kwam. De set ging daarna met 3-1 naar Gurney.

In de tweede set liet de Noord-Hollander meteen twee breakkansen onbenut, maar in de derde leg kwam er alsnog de break via 111. Gurney brak wel terug, maar een nieuwe break zorgde ervoor dat het 1-1 stond. De opleving was van korte duur, waardoor sets drie en vier mer 3-1 naar Gurney gingen.  Van der Voort richtte zich op in de vijfde set door deze set met 3-0 te winnen dankzij twee dertiendarters. Gurney mocht echter de zesde set beginnen en pakte de winst door deze set met 3-2 te winnen. Met 94 en 93 gemiddeld was het geen hoogstaand duel. 

Michael van Gerwen is tot dusver de enige Nederlander in de kwartfinales. De nummer één van de wereld won dinsdag in een thriller van Joe Cullen (4-3). Danny Noppert verloor van Dave Chisnall (2-4). Dirk van Duijvenbode komt woensdagavond nog in actie tegen Glen Durrant. Later op woensdagmiddag staan Stephen Bunting-Ryan Searle en Devon Petersen-Gary Anderson op het programma. 's Avonds worden naast Van Duijvenbode-Durrant ook nog Gerwyn Price-Mervyn King en Dave Chisnall-Dimitri Van den Bergh afgewerkt.