FC Barcelona haalt uit tegen Osasuna, Messi brengt eerbetoon aan Maradona

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie een belangrijke overwinning geboekt. De Catalanen wonnen in eigen huis met 4-0 van Osasuna. Lionel Messi luisterde het duel op met een doelpunt en een eerbetoon aan de overleden Diego Maradona.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan Maradona, die afgelopen woensdag op 60-jarige leeftijd overleed. De Argentijnse voetballegende speelde tussen 1982 en 1984 voor Barcelona. Daarna vertrok hij naar Napoli.

Bij Barcelona stond Frenkie de Jong in de basis en mocht ook Sergiño Dest zijn opwachting maken. De Amerikaan klaagde deze week nog over vermoeidheid, maar Koeman heeft vanwege de blessure van Sergi Roberto weinig alternatieven voor de rechtsbackpositie. Lionel Messi en De Jong kregen afgelopen dinsdag nog extra rust en hoefde niet mee af te reizen naar Rusland voor het Champions League-duel met Dinamo Kiev (0-4 winst).

Barcelona kwam in de dertigste minuut voor het eerst tot scoren. Martin Braithwaite kreeg het doelpunt, nadat de VAR de beelden eerst nog had bestudeerd, op zijn naam. In de 40e minuut leken de bezoekers langszij te komen, maar het doelpunt werd vanwege buitenspel afgekeurd. Even later haalde Antoine Griezmann verwoestend uit vanaf de rand van het zestienmetergebied en het stond 2-0.

In de tweede helft ging Barcelona verder met scoren. Zo tekende Philippe Coutinho op aangeven van Griezmann voor de derde Catalaanse treffer. Later mocht ook Messi zijn doelpunt meepikken. De Argentijnse vedette bepaalde in de 73e minuut de eindstand op 4-0. Direct na het doelpunt bracht Messi een eerbetoon aan zijn overleden landgenoot Maradona.

De overwinning is voor Koeman & co uitermate belangrijk. Waar het in de Champions League allemaal voortvarend verloopt, liepen de Catalanen in de voorgaande competitiewedstrijden immers al de nodige averij op.