Next-gen verbeteringen voor FIFA 21

Electronic Arts brengt op 4 december FIFA 21 naar PlayStation 5 en Xbox Series X|S. Spelers mogen naast razendsnelle laadtijden ook verbeterde beelden, geluiden en spelersbewegingen verwachten.

De beelden en geluiden van FIFA 21 zijn opnieuw ontworpen voor de next-gen consoles met de nieuwe 'EA SPORTS GameCam' die geïnspireerd is door hoe voetbaluitzendingen eruitzien en aanvoelen, en LiveLight Rendering: een "deferred lighting"-systeem dat elk aspect van de ervaring op het veld verbetert. Duizenden authentieke zangkoren zijn opgenomen in de allerlei competities ter wereld, zoals de Premier League, La Liga en de Bundesliga, om voor een beter stadion-gevoel te zorgen.

De Frostbite-engine zorgt voor meer diepgaande definitie van het lichaam van een speler, zoals het spannen van spieren na een aanval en kapsels op basis van haarstrengen op bepaalde topvoetballers, in combinatie met dynamische belichting die het gezicht en het tenue van de speler benadrukt. Er zijn nieuwe filmpjes voor de wedstrijd toegevoegd, met bijvoorbeeld spelersbussen die voor de aftrap aankomen en de sfeer van supporters die door de draaihekken komen, om fans nog meer mee te slepen in de totale wedstrijddagervaring. Tijdens live wedstrijden reageren spelers, de bank en fans contextueel op belangrijke momenten in de wedstrijd.

Daarnaast kunnen spelers met een PlayStation 5-console met PlayStation Activities nog sneller aan de actie beginnen door ze vanaf het beginscherm van de PlayStation rechtstreeks naar hun favoriete speltypen te laten gaan. De haptische technologie van de nieuwe DualSense-controller maakt het voor spelers mogelijk om de impact van schoten, passes, tackles en het ritme van de wedstrijd in hun handen te voelen.

Spelers die FIFA 21 voor PlayStation 4 en/of Xbox One kopen of al hebben gekocht, krijgen de PlayStation 5- en/of Xbox Series X|S-versie van de game vanaf 4 december gratis. Voor spelers die alleen op next-gen consoles willen spelen, is er een PlayStation 5- en Xbox Series-versie te koop voor €69,99.