Slaapmeisje bedankt FOK! en donateurs

Op 24 oktober liep ik 80 kilometer tijdens een crowdfundingsactie om een van de laatste wensen van Slaapmeisje in vervulling te laten gaan. Inmiddels zijn Slaapmeisje en Milo weer thuis na een onvergetelijk weekend. Ik laat Slaapmeisje zelf aan het woord: 

De afgelopen twee dagen voelden Milo en ik ons royals, of minimaal wereldsterren. Een geweldige ervaring voor mij en een onvergetelijke herinnering voor Milo. Dankzij de crowdfunding actie die Monique Verlind van het FOK!forum waar ik vanaf 2000 kind aan huis was onder de username Slaapmeisje, konden we de afgelopen twee dagen genieten van de ideale moeder en zoon date in het Okura Hotel in Amsterdam. We maakten kennis met de legendarische Japanse gastvrijheid.

Zaterdag 14 november om 12.00 uur werden we thuis opgehaald met een limousine en naar het Okura Hotel gebracht. Daar lag speciaal voor ons de rode loper uit. We werden als ware VIPs ontvangen door een hospitality team. Op de 18e etage werden we naar de Imperial Suite gebracht. Ik moest moeite doen om niet te gaan huilen. Wat een ongekende luxe! Na een uurtje rusten in onze suite, werden we om 14.00 uur verwacht voor een workshop Origami en Chopsticks. Superleuk om te doen en meteen iets van de Japanse cultuur mee te krijgen. Na de workshop gingen we weer even terug naar de kamer. Er lag voor Milo een prachtig Japans kookboek klaar met een lief kaartje erbij. Na mijn middagslaapje, zijn we om 17.00 uur naar de roofbar op de 23e etage gegaan voor een cocktail en wat lekkers. Bitterballen eten met chopsticks en een prachtig uitzicht op mijn geboortestad Amsterdam.

Om 20.00 uur was de volgende verrassing. Milo mocht onder begeleiding van een echte Japanse chef, zelf sushi maken. Superverse ingrediënten, de scherpste messen en een talentvolle 13-jarige zoon, maken de lekkerste sushi. Om 21.00 uur werden we verwacht in het Teppanyaki restaurant voor een 5 gangen diner, waarbij vooral het Wagyu rundvlees diepe indruk heeft gemaakt. Om 23.30 uur rolden we richting onze suite voor een heerlijke nachtrust. Vanmorgen kregen we een uitgebreid ontbijt op bed en werden we om 12.00 uur weer veilig door onze taxichauffeur naar huis gebracht.

Het was een droom die uitkwam. De rest van deze zondag verblijf ik in bed, omdat mijn lichaam nu echt even stop zegt. Aankomende week wordt weer lekker druk. Morgen krijg ik een MRI van mijn hoofd en een CT-scan van mijn borstkas en buik. En ik moet mijn oncoloog nog stalken vanwege mijn toenemende benauwdheid en vocht in mijn buikholte. Hopelijk kunnen ze daar morgen ook iets aan doen, zodat ik weer wat meer energie krijg. Dinsdag ga ik weer aan de Gamma Knife bestralingen en over precies een week heb ik de boekpresentatie van mjjn autobiografische romans Loslaten, dus ik heb geen tijd te verliezen. De heerlijke herinneringen aan afgelopen weekend neem ik deze week mee. Zo kan ik nog even nagenieten van twee dagen royalty.

Samen op de rode loper bij hotel Okura  (Foto: Slaapmeisje)
Samen op de rode loper bij hotel Okura (Foto: Slaapmeisje)