Uitslag VVV-Ajax

Ajax heeft op bezoek bij VVV-Venlo geschiedenis geschreven door het doelpuntenrecord in een Eredivisie-wedstrijd te verbreken. In De Koel wonnen de Amsterdammers met maar liefst 0-13 van VVV. Het vorige record was ook in handen van Ajax. In 1972 won Ajax toen met 12-1 van Vitesse.

Met rust leidde Ajax al met 0-4 door doelpunten van Jurgen Ekkelenkamp, Dusan Tadic en twee van Lassina Traoré. Na rust moest VVV al snel met tien man verder na een lompe overtreding van Christian Kum. Na de rode kaart ging het snel in de stand. Binnen vier minuten maakte Ajax vier goals en was het na één uur spelen 0-8.

De volgende goals kwamen van Ekkelenkamp, Daley Blind, weer Traoré en nummer tien van de dag kwam via invaller Klaas-Jan Huntelaar vanuit een penalty. Huntelaar voegde twee minuten later een tweede goal toe en een andere invaller, Lisandro Martínez, zorgde in de 76ste minuut voor het record.

De grootste overwinning ooit in de eredivisie was met deze 0-12 stand binnen. Daarna was het wachten op een nieuw record. Nog nooit maakte een eredivisieclub meer dan 12 doelpunten in een eredivisieduel. Dat record sneuvelde in de 87ste minuut. Het was de vijfde goal van man van de wedstrijd Traoré: 0-13.

VVV-Venlo

0 - 13

AFC Ajax

     12' Ekkelenkamp
 17' Traoré
 32' Traoré
 44' Tadic
 54' Traoré
 55' Antony
 57' Ekkelenkamp
 59' Blind
 65' Traoré
 74' Huntelaar (pen)
 76' Huntelaar
 79' Martínez
 87' Traoré
 
 Gele kaart: Post, (VVV-Venlo),
 Rode kaart: Kum (51) (VVV-Venlo),
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 0
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
D.v.Crooy
Pachonik
Swinkels
Kum
Schmitz
Linthorst (v.Dijck/65)
Post (Roemer/46)
Machach(S.Janssen/46)
Hunte Giakoumakis (Essanousi/79)
V.v.Crooy
  Onana
Klaiber
Schuurs
Blind (Álvarez/70)
Tagliafico (Martínez/46)
Klaassen
Ekkelenkamp
Gravenberch (Huntelaar/70) Antony (Labyad/70)
Traoré
Tadic (Promes/46)