Gajser loopt uit in MXGP

Tim Gajser heeft goede zaken gedaan in de strijd voor de MXGP-titel. De Sloveense motorcrosser won zondag de MXGP van Vlaanderen. Zijn grootste concurrent voor de titel Antonio Cairoli werd slechts negende. Glenn Coldenhoff is vanwege gebroken nekwervels lang uitgeschakeld.

Dylan Walsh nam in de eerste race de leiding maar kon die positie niet lang behouden. Zijn plaats werd overgenomen door Gajser. De Sloveen werd op de voet gevolgd door Jorge Prado.

In de slotfase kwam Gajser ten val maar kon al snel weer op de motor stappen. De eerste plaats verloor hij wel aan Gautier Paulin. De Fransman was eerder al Prado voorbij gegaan. Brian Bogers finishte op een verrassende vierde plaats.

In race twee had Prado de kopstart. Na een kort gevecht tussen de Spanjaard en Gajser nam laatstgenoemde de leiding over. Prado kwam onder druk te staan van Jeremy Seewer en Bogers.

Dit keer hield Gajser het hoofd koel en kwam als winnaar over de finish. Met een achterstand van vijftien seconden werd Romain Febvre tweede. Op de derde plaats eindigde Seewer.

Door slechts een dertiende en vijfde plaats voor Cairoli loopt Gajser verder uit in het kampioenschap.