Schumacher pakt fraaie zege in Sochi

Mick Schumacher is bijzonder lekker op dreef in de Formule 2 en op de straten van Sochi liet hij dat ook zaterdagochtend blijken: de Duitser won de hoofdrace en maakte een ijzersterke indruk.

De race ging van start met Yuki Tsunoda op poleposition, Carlin-teamgenoot Jehan Daruvala ernaast en kampioenschapsleider Schumacher met diens naaste rivaal Callum Ilott achter hen. Schumacher vertrok ijzersterk en pakte gelijk Daruvala, terwijl Tsunoda de leiding behield.

In het middenveld ging het in de eerste echte bocht al mis: Louis Deletraz, Jüri Vips en Christian Lundgaard kwamen met elkaar in aanraking en stonden stil, waardoor de safety car de baan betrad. Ook voor Roy Nissany en Felipe Drugovich was de race voorbij, terwijl Deletraz na een bezoek aan de pitstraat wel door kon.

Bij de herstart behield Tsunoda de leiding, voor Schumacher, Daruvala en Ilott. Na zes ronden was Daruvala de eerste die zijn zachte banden in kwam wisselen, twee ronden later volgden Tsunoda, Schumacher, Ilott en onder meer ook Luca Ghiotto en Robert Shwartzman. Jack Aitken, Zhou Guanyu en Nikita Mazepin reden zo voorin, maar moesten hun harde banden nog wel inwisselen voor zachte exemplaren.

Met de pitstops voor de op harde banden gestartte mannen in aantocht ging Mazepin voorbij Zhou naar plek twee, Aitken kwam met ruim tien ronden te gaan zachte banden halen en kwam twintig seconden achter Tsunoda - de eerste die al gestopt was - de baan op. De rest kwam een ronde later binnen en dus reden Tsunoda, Schumacher en Ilott voorop, voor Ghiotto en Daruvala.

Schumacher zag vervolgens een momentje om Tsunoda te pakken en met een strak staaltje racen verschalkte hij de Japanner, die daarna ook Ilott langszij zag komen. In de laatste ronde pakte Tsunoda de tweede plek weer terug, terwijl Ilott ineens ook nog bezoek kreeg van Ghiotto en zijn podiumplek moest verdedigen.

Schumacher's overwinning kwam niet meer in gevaar, Tsunoda finishte als tweede en Ilott wist met álle macht de derde plek nog op 0,025 seconden vast te houden tegen Ghiotto. Schumacher deed zo perfecte zaken in het kampioenschap en vergrootte zijn voorsprong op Ilott.