Spectaculaire MotoE-race Misano in slotronde beslist

De eerste van twee MotoE-races op het circuit van Misano, rijdend in het bijprogramma van de Grand Prix van Emilia Romagna, heeft weer uitstekend racen opgeleverd. In de elektrische klasse werd het wederom pas in de laatste ronde beslist.

Jordi Torres vertrok voor het eerst vanaf poleposition, Matteo Ferrari en kampioenschapsleider Dominique Aergerter startten naast hem op de eerste rij. Ferrari pakte bij de start de leiding, in het middenveld ging het ondertussen fout: Lukas Tulovic ging hard onderuit en werd ook nog eens aangereden, maar de Duitser kroop gelukkig wel weg.

Xavier Simeon reed op de vierde plek en zag Eric Granado een aanval plaatsen, maar iets te enthousiast: Granado schoof onderuit en kegelde Simeon ook naar de grond. Ferrari, Torres en Aegerter sloegen ondertussen een gat naar de rest, alleen Mattia Casadei kon een beetje volgen.

Bij het ingaan van de slotronde pakte Aegerter de tweede plek over van Torres en niet veel later ging de Zwitser zelfs voorbij Ferrari naar de leiding. Die stond hij niet meer af en Aegerter pakte zijn tweede zege, voor Ferrari en Torres. Die laatste twee plekken werden nog omgewisseld, want Ferrari was buiten de baan gekomen en kreeg één positie straf.