Fortuna Sittard versterkt zich met Rienstra, Arweiler en Pascu naar ADO

Volgens AD Sport is Ben Rienstra dicht bij een transfer naar Fortuna Sittard. De middenvelder speelt nu nog voor het Turkse Kayserispor. ADO Den Haag heeft zich versterkt met Jonas Arweiler en José Pascual Alba Seva, kortweg Pascu.

Rienstra heeft in Turkije nog een contract tot de zomer van 2021. Naar verluidt is met de transfer een bedrag van anderhalve ton gemoeid. De 30-jarige Noord-Hollander speelde in het verleden voor onder meer AZ, Willem II en sc Heerenveen. In 2019 werd hij overgenomen door Kayserispor.

FC Utrecht heeft maandag bekend gemaakt dat Arweiler komend seizoen verhuurd wordt aan ADO Den Haag. Tevens is in zijn tot 2022 doorlopend contract een optie opgenomen om het contract met een jaar te verlengen. Via Borussia Dortmund II kwam de inmiddels 23-jarige Duitser in 2018 bij Jong FC Utrecht terecht. Afgelopen seizoen kwam hij tot drie wedstrijden voor het eerste elftal uit de Domstad.

Verder heeft ADO zich verder versterkt met Pascu. De 20-jarige Spanjaard tekent een contract voor één jaar met een optie voor nog twee jaar. De middenvelder was transfervrij nadat zijn contract bij Valencia niet werd verlengd.

Richairo Zivkovic heeft van zijn huidige werkgever Changchung Yatai toestemming gekregen om mee te trainen bij FC Groningen. De 23-jarige aanvaller heeft bij zijn Chinese club nog een contract tot december 2022 maar wil graag terugkeren naar Europa.