Opnieuw manager Ubisoft weg na beschuldigingen wangedrag

Tommy François, vice-president van redactionele en creatieve diensten, heeft Ubisoft vorige week verlaten. François' positie lag al een tijd onder vuur nadat werknemers hem beschuldigden van flirten met ondergeschikten, homofobe opmerkingen en het sturen van ongewenste berichten. François moest al eerder gedwongen verlof nemen van de top van Ubisoft.

Dat meldt Samuel Horti, editor van Business Insider op Twitter. François was als leider onder andere verantwoordelijk voor franchises zoals Assassin's Creed, Far Cry en Watch Dogs. Volgens Horti heeft CEO Yves Guillemot een email verstuurd naar werknemers waarin de situatie wordt uitgelegd. Het lijkt erop dat François vrijwillig Ubisoft heeft verlaten, in plaats van te zijn ontslagen na de beschuldigingen. Ubisoft wilde niet reageren toen door IGN gevraagd werd om een verklaring.

De beschuldigingen van seksueel, racistisch en homofoob wangedrag blijven Ubisoft achtervolgen. Een eerdere reportage van journalist Jason Schreier beschreef een cultuur bij Ubisoft die doordrongen is van allerlei soorten wangedrag. Eerder vertrokken grote namen als Ashraf Ismail, Maxime Béland, Serge Hascoët, Tannis Mallat en Cécile Cornet bij de Franse ontwikkelaar vanwege de beschuldgingen.