FOK! Wat een weer: tijdelijke warmte op komst

Gegroet!

De verschillen waren groot in ons land. In het noorden bleef het kwik steken op 20 graden, in het midden tussen de 23 en 25 graden en de hoogste maximumtemperatuur werd in Westdorpe behaald met 29 graden. De tropische 30 is nergens gehaald. Verder bestond het weerbeeld uit wolkenvelden en af en toe zon. Droog bleef het zeker niet, want vanochtend viel er in het zuiden enige regen en vanmiddag in het westen en noorden. In de opklaringen in het oosten ontstonden een paar verrassende buien met onweer. Kortom van alles wat gisteren.  

Vandaag schijnt zeker aan zee de zon volop. In het binnenland komen er meer stapelwolken voor en hier kan nog een bui uit vallen. Ik denk echter niet op uitgebreide schaal en ook geen zware buien. Het is duidelijk frisser dan de afgelopen dag. Aan zee wordt de 20 graden een moeilijk verhaal, maar in het zuiden lukt dat wel met een graad of 23. Er staat een matige tot vrij krachtige wind uit het westen. Aan zee misschien wel even kracht 6.

De rest van de week blijft het overal droog en komt de zon er overal steeds beter bij. De temperaturen gaan dan ook omhoog en komen eind van de week tussen de 23 en 28 graden te liggen. In het weekend kan het in het oosten en zuiden wel 30 graden worden. In het noorden en westen gaat dat niet lukken.

Tot snel maar weer!  

Meer weer op FOK!

Gipskruidveld in Zeeland (Foto: Scherpschutter)
Een prachtig Gipskruidveld in Zeeland. (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.