Aegerter wint MotoE-race met flinke knokpartijen

Op het asfalt van het Spaanse Jerez is de tweede race van het seizoen in het elektronische MotoE-kampioenschap verreden. Het werd weer een vrij stevige race, zoals we dat inmiddels na ruim een jaar gewend zijn.

Met Dominique Aegerter, Matteo Ferrari en Lukas Tulovic op de eerste rij ging de race van start, waarbij gelijk een pittig duel om de leiding ontstond. Tulovic zakte flink weg nadat kampioenschapsleider Eric Granado hem naar buiten dwong, Alejandro Medina kwam zich vanaf plek zes melden in de strijd om de eerste plek.

Achter de duellerende Aegerter, Medina en Ferrari streden Mattia Casadei, Jordi Torres en Granado om de vierde plek en ook daar ging het er stevig aan toe. Medina schoof halverwege de race onderuit, Casadei profiteerde en nam de tweede plek in handen, terwijl Aegerter toch een serieus gaatje wist te slaan naar de rest.

Granado kwam op dreef en werkte zich met twee ronden te gaan voorbij Casadei naar plek twee, terwijl Ferrari er achteraan probeerde te komen. Dat ging echter fout: kampioen Ferrari's veel te enthousiaste inhaalpoging op Casadei resulteerde erin dat hij rechtdoor schoot en Granado mee nam naar het asfalt, waar Torres dan weer van profiteerde.

Aegerter's overwinning kwam niet meer in gevaar, Torres pakte een prima tweede plek en Casadei completeerde het podium, voor Alex de Angelis.