Sakuna: Of Rice and Ruin verschijnt 20 november op consoles

Marvelous Europe laat weten dat Sakuna: Of Rice and Ruin op 20 november 2020 fysiek en digitaal wordt uitgebracht in Europa voor Nintendo Switch en PlayStation 4. Op pc komt de game 10 november uit.

Daarnaast heeft Marvelous Europe ook plannen aangekondigd voor een fysieke Limited Edition van Sakuna: Of Rice and Ruin voor Nintendo Switch en PlayStation 4 die zal worden verkocht in de Marvelous Games Store en bij geselecteerde retailers in Europa. Deze Limited Edition heeft een adviesprijs van € 59,99. We weten alleen nog niet wat je daarvoor krijgt, dat wordt op een later tijdstip aangekondigd. Een standaard fysieke editie voor Nintendo Switch en PlayStation 4 gaat € 39,99 kosten.

Sakuna: Of Rice and Ruin wordt ontwikkeld door het 2-koppige team van Edelweiss. De game combineert side-scrolling-actie met crafting- en landbouwsimulatie. De game speelt zich af in het oude Japan. Je speelt Sakuna, de godin van de oogst. Je bent verbannen naar een gevaarlijk eiland waar genoeg monsters en dus actie te vinden zijn. Er is ook een bergdorpje, waar je de mensen gelukkig wil maken. Dat doe je door je baan weer serieus te nemen en op traditionele manier rijst te planten, te verzorgen en te oogsten. Deze game wil een ode brengen aan de traditionele manier van rijst oogsten. Het heeft ook nut voor jou als godin om dit zo goed mogelijk te doen. Hoe meer je rijst van kwaliteit oogst, hoe sterker je wordt.

In onze preview lees je meer over de game.