Pierie op huurbasis naar FC Twente

Kik Pierie maakt komend seizoen op huurbasis de overstap naar FC Twente, zo hebben beide clubs dat bekendgemaakt. De 19-jarige verdediger wordt voor een jaar gehuurd door de club uit Enschede.

Pierie heeft bij de Tukkers meer perspectief op speeltijd dan in Amsterdam. "Ik ben ontzettend blij dat ik komend seizoen voor FC Twente mag uitkomen", zo vertelt de jonge centrale verdediger op de website van FC Twente. "Het is natuurlijk een mooie grote club. Ik hoop dat ik hier een goed seizoen speel en iets kan betekenen voor de ploeg. Ik heb ontzettend veel zin om de 27e voor het eerst met de jongens op het veld te staan."

Technisch directeur Jan Streuer is blij met de komst van Pierie: Kik Pierie is een linker centrale verdediger, die verdedigend zijn mannetje staat, maar ook opbouwend sterk is. Hij heeft ondanks zijn jeugdige leeftijd al meer dan 80 wedstrijden in het betaald voetbal gespeeld. Vorig jaar speelde hij in Jong Ajax, bij FC Twente wil hij weer op het hoogste niveau, in de eredivisie, acteren. We krijgen met zijn komst in de verdediging de zaakjes al aardig ingevuld."