Kickboksorganisatie Glory in zwaar weer; faillisement lonkt

Het lijkt erop dat kickbokser Rico Verhoeven naar een andere werkgever mag uitkijken. Kickboksorganisatie Glory lijkt financieel in zwaar weer te verkeren en op de rand te staan van een faillisement.

Zover is het nog niet, maar bronnen dichtbij de organisatie zeggen dat het bedrijf onder curatele is gesteld. Er wordt verwacht dat de twee grote investeerders, Pierre Andurant en Scott Rudmann, voor een herstart dan ook flink in de buidel moeten tasten. Het schijnt dat de organisatie inmiddels een schuld heeft van zeventig miljoen euro.

Inmiddels is het Nederlandse kantoor gesloten en is het contract van topman Cor Hemmers opgeschort. Zelf zegt hij het volgende daarover: "Ik heb met Glory als zelfstandig consultant een overeenkomst voor mijn diensten. Mij is medegedeeld dat deze overeenkomst is opgeschort. Van ontslag is in mijn geval, als externe consultant, dus geen sprake."

Hemmers erkent dat de kickboksorganisatie in zwaar weer verkeert, vooral vanwege de corona-pandemie waardoor een aantal kickboksevenementen, waaronder eentje met kijkcijfermagneet Badr Hari, geen doorgang mochten vinden.

Toch ziet Hemmers nog kansen bij Glory. "Recent heeft Glory-chairman Pierre Andurant mij gevraagd om, in samenwerking met een aantal ander executives, een 'coronaproef' plan in te dienen om de toekomst van Glory te waarborgen."

Over de toekomst van dit plan blijft hij echter vaag. "Het is dus op dit moment nog niet duidelijk wanneer, waar, in welke vorm en met welke staf Glory verdergaat."

Het management van Rico Verhoeven heeft geen zin om in te gaan op de geruchten. "Wij weten van niks, dus het heeft ook geen zin om te speculeren op geruchten van onbekende bronnen”, zegt manager Karim Erja, die eind 2019 een nieuw meerjarencontract tekende voor Verhoeven.