Zhou pakt F2-pole Oostenrijk, Verschoor 9e in F3-kwalificatie

Zhou Guanyu begint het Formule 2-seizoen zaterdagmiddag vanaf poleposition. De Chinees, vooraf getipt als een van de titelkandidaten, noteerde op de Oostenrijkse Red Bull Ring de snelste tijd in de kwalificatie van vrijdag.

Zhou was bijna een halve seconde sneller dan de verrassende Braziliaan Felipe Drugovich, die vorig jaar niet verder kwam dan de zestiende plek in de Formule 3. De coureur van het Nederlandse MP Motorsport bleef Zhou's teamgenoot en medetitelfavoriet Callum Ilott vier duizendsten van een seconde voor. Christian Lundgaard completeert de tweede rij, Mick Schumacher en Jehan Daruvala starten vanaf rij drie.

De Venezolaanse Spanjaard Sebastian Fernandez eindigde vorig jaar ver in de achterhoede van het F3-kampioenschap, maar hij begon vrijdag lekker aan het nieuwe seizoen. Voor het topteam van ART Grand Prix noteerde hij de snelste tijd, 0,016 seconden voor de talentvolle Duitser Lirim Zendeli. Oscar Piastri en Logan Sargeant starten vanaf rij twee, Richard Verschoor vertrekt als negende en Bent Viscaal als dertiende.

Om 10.25 uur gaat zaterdag de eerste F3-race van start, de F2 volgt na de Formule 1-kwalificatie om 16.45 uur, allemaal live te zien op Ziggo Sport.