Aad van den Heuvel overleden op 84-jarige leeftijd

Tv-presentator, televisiemaker en journalist Aad van den Heuvel is afgelopen week op 84-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie vandaag gemeld. Van den Heuvel, die al geruime tijd ziek was, is bekend van programma’s als KRO’s Brandpunt en Ook dat nog!. De uitvaart was zaterdag in kleine kring.

Van den Heuvel werd geboren in Rotterdam. Na het bombardement op Rotterdam kwamen zijn ouders in Sliedrecht terecht. Hij volgde de HBS en studeerde voor sportleraar, maar hij werd ten slotte freelance sportverslaggever voor diverse kranten. In 1959 kwam hij bij de KRO langs voor een interview met directeur Jan Castelijns, die in de veronderstelling verkeerde dat Van den Heuvel kwam solliciteren. Hij werd meteen aangenomen. Als naam voor een nieuwe actualiteitenrubriek suggereerde Van den Heuvel Focus. "Mooi", antwoordde Castelijns, "daar maken we Brandpunt van." En Brandpunt was geboren.

Tot 1973 was Van den Heuvel verslaggever en presentator van Brandpunt en bereisde hij in die hoedanigheid de hele wereld. Brandpunt maakte naam met uitgebreide reportages. Verslaggevers waren onder anderen Willibrord Frequin, Ed van Westerloo, Fons de Poel en Ad Langebent.

Na 1973 maakte Van den Heuvel een aantal speciale programma's, zoals de J.C.J. van Speykshow, Cursief en de Alles is Anders-show, later gevolgd door De Ver van mijn Bed-show en KRO's Middageditie. Grote bekendheid bereikte hij eind jaren tachtig met Ook dat nog!. Van den Heuvel was de anchorman van dat humoristische consumentenprogramma, dat verder werd gedragen door Sylvia Millecam, Erik van Muiswinkel, Hans Böhm en Gregor Frenkel Frank.

Na een lange afwezigheid verscheen Aad van den Heuvel in 2012 in NTR's discussieprogramma De Halve Maan dat hij samen met Naeeda Aurangzeb presenteerde. Het programma liep tot midden 2013.