Schalke 04 wint weer niet en evenaart negatief clubrecord; Augsburg - Köln onbeslist

Schalke 04 is er zondag opnieuw niet in geslaagd om te winnen in de Bundesliga. Het werd op bezoek bij 1. FC Union Berlin 1-1. Schalke evenaarde daarmee een negatief clubrecord uit 1993. Voor Schalke was het wel het eerste punt sinds de hervatting van de competitie.

Schalke was al heel lang bezig aan een vrije val in de Bundesliga. De ploeg uit Gelsenkirchen stond in december nog op de derde plek, maar won in januari voor het laatst en daalde af naar plek tien. De bezoekers moesten winnen om te voorkomen dat een negatief clubrecord uit 1993 zou worden geëvenaard. Toen lukte het Schalke in twaalf wedstrijden op rij niet om te winnen. Nu stond de teller op zeven nederlagen en vier gelijke spelen. Na de coronabreak gingen zelfs alle vier de wedstrijden verloren.  Anthony Ujah gaf namens de thuislub de bal na elf minuten op fraaie wijze mee aan Robert Andrich, die het op een lopen zette en de 1-0 binnenschoof.

Na de 1-0 hoopte Florian Hübner de score te verdubbelen, maar ook hij werkte de bal naast het doel. Union was de betere ploeg en het was dan ook verrassend dat Schalke na een klein half uur op gelijke hoogte kwam. Daniel Caligiuri speelde Jonjoe Kenny aan, die besloot om van afstand uit te halen. Met een knal in de verre hoek was keeper Rafal Gikiewicz kansloos en stond het bij rust gelijk: 1-1.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in balans. Tot vele kansen kwam het echter niet. Beide ploegen moesten met een punt genoegen nemen. Union heeft nu vier punten meer dan nummer zestien Fortuna Düsseldorf, terwijl Schalke weer niet won en met 38 punten op plek tien bleef.

Update 20.05 uur

FC Augsburg en 1. FC Köln hebben zondag een punt overgehouden aan hun competitiewedstrijd, die pas in de slotfase leuk werd. De thuisploeg maakte in de eerste helft een goede indruk, miste een uitgelezen kans op 1-0, kwam vervolgens op achterstand en maakte vliegensvlug gelijk. Het werd 1-1. 

Augsburg was beter in de eerste helft, maar kwam niet tot scoren. Mede dankzij Köln-doelman Timo Horn, die na de gestopte strafschop nog een poging van Florian Niederlechner tegenhield met zijn vuisten. Horn had de strafschop zelf veroorzaakt. Na rust had Köln meer in te brengen. In de slotfase leverde dat een goal op. Ehizibue stoomde op aan de rechterkant en gaf voor op Ismail Jakobs. Die bediende op zijn beurt invaller Anthony Modeste en zag de spits de score openen: 0-1. Kort daarna lag de bal er echter al aan de andere kant in toen Philipp Max voor de gelijkmaker zorgde. Zo pakten beide ploegen toch één punt.

Beide teams hadden twee extra punten goed kunnen gebruiken om bij de degradatiestreep vandaan te blijven. Augsburg staat daar nu vier punten vandaan op de dertiende plek met 32 punten. Köln staat één plek hoger en heeft 35 punten.