Weghorst deelt nieuwe dreun uit aan Werder Bremen

VfL Wolfsburg heeft dankzij Wout Weghorst de uitwedstrijd bij Werder Bremen gewonnen. Bij de club van Davy Klaassen worden de problemen bij de degradatiestrijd in de Bundesliga nu wel erg groot. Het werd 0-1. 

Als er mensen wel naar het stadion waren gekomen, hadden ze waarschijnlijk hun geld teruggeist. Het was een povere wedstrijd. Het was Weghorst die de grootste kans van de eerste helft kreeg. Na een goede actie verscheen de Wolfsburg-spits in de dertiende minuut alleen voor Jiri Pavlenka. De inzet met buitenkant rechts was echter niet goed genoeg om de doelman te kloppen. In het regenachtige Bremen was het spel van beide ploegen ongekend slordig, er waren amper kansen. Zo leek het 0-0 te worden.

Eén goede uitbraak van Wolfsburg in de slotfase maakte uiteindelijk het verschil. Felix Klaus gaf vanaf de rechterflank goed voor richting Weghorst en de goalgetter kopte van dichtbij raak in de verre hoek. Voor Weghorst was de 0-1 al zijn twaalfde goal van het seizoen in de Bundesliga. Het was bovendien een belangrijk doelpunt, want Wolfsburg heeft als nummer zes van Duitsland nu een marge van twee punten ten opzichte van concurrent 1899 Hoffenheim bij de strijd om het laatste Europese ticket.

Werder Bremen zal moeten blijven vechten voor het voortbestaan in de Bundesliga. De ploeg met Klaassen, die in de slotfase werd gewisseld, staat zeventiende en heeft nog vier speelrondes om concurrent Fortuna Düsseldorf in te halen. Als Werder zestiende wordt, heeft het in ieder geval nog de kans om via een play-off degradatie te ontlopen.