Van der Poel ook dit jaar in actie op de mountainbike

Mathieu van der Poel zal dit jaar nog in actie komen op de mountainbike, zo geeft zijn coach en ploegmanager Christoph Roodhooft aan tegenover het AD. De kans is groot dat hij aan de start komt van de drie laatste wereldbekerwedstrijden.

Van der Poel begint op 1 augustus aan het wegseizoen in de Strade Bianche. Normaal gesproken volgt een week later Milan Sanremo, al moet de UCI daar deze week over beslissen. De kans is namelijk groot dat die wedstrijd wordt opgeschoven naar 21 augustus. Na Milan Sanremo zal de 25-jarige renner Alpecin-Fenix zich gaan richten op het mountainbiken.

Begin september staat de eerste wereldbeker op het programma in het Zwitserse Lenzerheide Half september is in het Franse Les Gets de volgende wereldbekerwedstrijd, twee weken later in Nove Mesto, Tsjechië volgt de laatste de wereldbeker van het seizoen.

De wereldbeker in Nove Mesto valt wel samen met de Waalse Pijl op de weg. Eerder dit jaar liet de alleskunner op de fiets weten dat hij die wedstrijd ook graag zou willen rijden. Na het mountainbiken kiest Van der Poel weer voor de weg en zal hij aan de start komen in de Amstel Gold Race, Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix.