Boa zeer ernstig gewond na mishandeling, politie zoekt getuigen

Een 62-jarige handhaver van Stadstoezicht raakte vrijdagavond 22 mei ernstig gewond na een mishandeling door een man die zich verzette tegen zijn aanhouding. De dader wist te ontkomen. Dinsdagavond 26 mei werd er een verdachte aangehouden. Het betreft een 25-jarige Rotterdammer. Ondanks de aanhouding zoekt de politie nog naar getuigen van de mishandeling.

Het slachtoffer surveilleerde vrijdag om 18:45 uur op de Franselaan in Rotterdam samen met zijn collega, toen zij een auto geparkeerd zagen staan op het fietspad. Zij spraken de bestuurder hierop aan en wilden hem bekeuren maar daar bleek de man niet van gediend. Onder het roepen van diverse beledigingen ging hij er vandoor.

Nog geen half uur later zagen zij de man weer, nu in de Hekbootstraat. De man begon opnieuw te schreeuwen en te schelden. Toen het slachtoffer de man bij de arm pakte, met de bedoeling hem aan te houden voor belediging, wierp de man hem over zijn schouder op de grond en ging er opnieuw vandoor. Het slachtoffer kwam plat op zijn rug terecht en hield daar zeven gebroken ribben, een klaplong en een longembolie aan over. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris.

Mensen die getuige zijn geweest worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.