FOK! Wat een weer: gewoon

Yooo!  

Daar ben ik weer. Vrijwel heel Europa zat gisteren in de zon. Dat was dus ook in ons land het geval. Wel stond er een vrij stevige aanlandige wind en die hield het kwik in de kustprovincies op een graad of 18, pal aan zee zelfs nog een pak lager. Aan het einde van de dag zwakte de wind af en liep het kwik ook daar wat op. Verder was het dus één en al zonneschijn met de hoogste temperaturen in het zuiden. Daar kwamen we op ruim 23 graden uit.

Vandaag zijn de veranderingen erg gering. In het noorden is er echter wat meer bewolking aanwezig. Uiteindelijk breekt ook daar de zon wel door. Ik sluit overigens niet uit dat uit die bewolking een heel klein beetje regen valt. Het kwik loopt enkele graden verder op en bereikt uiteindelijk waarden tussen de 18 in het noorden en 25 in het zuiden. De wind draait naar het noordwesten en is meest matig.

Woensdag en donderdag worden de warmste dagen. In Limburg kan het dan rond de 28 graden worden, terwijl de temperatuur in Friesland ook een mooie 23 graden haalt.

Neerslag? Misschien een enkele bui aan het einde van Hemelvaartsdag, verder in het weekend plaatselijk wat regen. Grote hoeveelheden lijken echter niet aan de orde en nieuwe hogedrukgebieden staan alweer te dringen. Een einde van de droogte is dus niet in zicht.  

Slaapwel!  

Meer weer op FOK!

Gewoon weer zon (Foto: Interpretatie)
Het zoveelste zonnige plaatje. Interpretatie geniet er echter van!  

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.