Electronic Arts start samenwerking met Google en brengt games naar Stadia

Vandaag hebben Electronic Arts en Google een samenwerking aangekondigd om vijf EA-games te lanceren op Stadia, het cloudgebaseerde gamingplatform van Google.

Star Wars Jedi: Fallen Order van Respawn staat gepland voor eind dit jaar op Stadia. FIFA en Madden NFL zijn naar verwachting deze winter beschikbaar voor spelers op Stadia, met meer games in 2021.

"Cloud opent spannende nieuwe speelmogelijkheden", zegt Andrew Wilson, CEO van Electronic Arts. "Door samen te werken met Google Stadia hebben we de mogelijkheid om creatieve en innovatieve game-ervaringen te bieden op een opwindend nieuw platform."

"We zijn heel blij dat enkele van de grootste hits van Electronic Arts naar de Stadia komen. Ik kan niet wachten om EA Sports FIFA, Madden NFL en Star Wars Jedi: Fallen Order direct op mijn favoriete schermen te spelen met een simpele klik op een knop", aldus Phil Harrison, GM en VP bij Google.

Stadia is het nieuwe cloudgebaseerde spelplatform van Google waarmee je de nieuwste videogames op tv's, laptops, desktops en geselecteerde tablets en telefoons kunt spelen. Met Stadia kun je games kopen die dan tot 1080p / 60 fps te spelen zijn. Met het Stadia Pro-abonnement gaan een selectie van games tot 4K / 60 fps en HDR en krijg je gratis games die elke maand kunnen worden geclaimd.

Google Stadia