3 tegen 1: 17-jarige beroofd van telefoon

Een 17-jarige jongen is zaterdagavond in Breda het slachtoffer geworden van een straatroof. Hij zat op een bankje te wachten op vrienden, toen hij benaderd werd door een aantal jongeren. Onder bedreiging van een mes heeft hij zijn telefoon afgegeven.

De Bredanaar zat rond 22.00 uur op een bankje op het Bloemenblauwtje te wachten op twee vrienden. Hij ziet drie personen lopen in het park die op een gegeven moment zijn kant op komen. Een van de jongens heeft een mes en duwt deze in de rug van de jongen. Hij eist zijn geld en telefoon. De twee andere verdachten staan dreigend voor de jongen, een van de jongens heeft ook een mes in zijn handen. De jongen geeft zijn telefoon af, de drie jongens rennen hard weg in de richting van de Aurelia.

Dader één heeft een lichtgetint uiterlijk, was ongeveer 14 jaar, 1.65 meter lang en droeg een donker vest met capuchon en donkere broek. Dader twee had eveneens een lichtgetint uiterlijk, had opvallend dikke wenkbrauwen en een snor. Hij is circa 17 jaar, en tussen de 1.75 en 1.80 meter lang. Hij droeg een donkere jas met een grijze sjaal en muts. Dader drie had een negroïde uiterlijk, was tussen de 16 en 18 jaar oud, is circa 1.85 meter lang en droeg een donker trainingspak met een blauwe jas. 

De politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan en is op zoek naar getuigen die mogelijk iets gezien hebben in het park, of gezien hebben waar de jongens naartoe zijn gerend. Ook wordt er een buurtonderzoek uitgevoerd en worden eventuele camerabeelden bekeken. Eventuele getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem. Ook via WhatsApp is het mogelijk om contact op te nemen.