Man uit het niets neergeschoten in Alkmaar

Op dinsdagochtend werd een 36-jarige man uit Alkmaar in een woning aan de Waalstraat in zijn been geschoten. De politie doet onderzoek naar het schietincident en is op zoek naar getuigen.

Rond 11.50 uur opende het slachtoffer de voordeur en voor zijn neus stond een voor hem onbekende man. Plotseling schoot de onbekende man de Alkmaarder in het been en ging de schutter er via de achterzijde van het trappenportaal vandoor. De politie werd gealarmeerd en maakte een zoekslag in de omgeving. De verdachte werd echter niet meer aangetroffen. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, nadat de brandweer geassisteerd had met een hoogwerker: het slachtoffer woont op de vierde etage en er is geen lift aanwezig in het pand. 

Van de dader is het volgende signalement bekend: het gaat om een man met een licht getinte huidskleur; hij is tussen de 20 en 30 jaar oud en ongeveer 1,80 meter lang. Hij heeft een normaal postuur, droeg een rood shirt en heeft donker kortgeschoren haar. Verder droeg de dader een mondkapje.

Getuigen worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.