Van Gerwen en Klaasen naar kwartfinales UK Open

Michael van Gerwen en Jelle Klaasen staan in de kwartfinales van de UK Open. Van Gerwen versloeg James Wade en Klaasen was te sterk voor Gary Anderson. 

Tegen Wade had Van Gerwen het een stuk makkelijker dan eerder op de dag tegen Jason Lowe (10-9). Wade won weliswaar de openingsleg, daarna liep Van Gerwen al snel uit tot 5-1. Die voorsprong gaf hij niet meer uit handen. Mighty Mike noteerde met 108,3 per drie pijlen een uitstekend gemiddelde. Het werd 10-4. 

Met Jelle Klaasen staat er een tweede Nederlander in de kwartfinales van de UK Open. De 35-jarige Nederlander was met een 93,0-gemiddelde in een spannende partij de Schot Gary Anderson de baas: 10-9. Ook Daryl Gurney, Rob Cross, Dimitri van den Bergh, Gerwyn Price, Jamie Hughes en Jonny Clayton bereikten de laatste acht. Clayton gooide in zijn partij tegen Chris Dobey een negendarter. Zondag staat de finaledag op het programma.

Van Gerwen neemt het zondagmiddag in de kwartfinales op tegen Rob Cross en Klaasen stuit op Daryl Gurney. Bij de UK Open wordt er vanaf de vierde ronde na elke ronde geloot op het hoofdpodium en spelers hebben daarbij geen geplaatste status. Het toernooi heet daarom ook wel de FA Cup of Darts.

Uitslagen achtste finales UK Open
Gerwyn Price 10-9 Gabriel Clemens
Michael van Gerwen 10-4 James Wade
Jelle Klaasen 10-9 Gary Anderson
Daryl Gurney 10-6 Peter Wright
Jonny Clayton 10-8 Chris Dobey - Jonny Clayton hits nine-darter
Jamie Hughes 10-5 Mensur Suljovic
Dimitri Van den Bergh 10-8 Kyle McKinstry
Rob Cross 10-8 Stephen Bunting

Kwartfinales - zondagmiddag
Dimitri Van den Bergh v Gerwyn Price
Michael van Gerwen v Rob Cross
Daryl Gurney v Jelle Klaasen
Jamie Hughes v Jonny Clayton