Kalender MotoGP gewijzigd wegens coronavirus

De aangepaste kalender voor het WK Wegracekampioenschap is vrijdagmiddag bekend gemaakt. De Thaise Grand Prix is uitgesteld tot oktober. Eerder deze week werd al duidelijk dat de openingsrace van dit seizoen niet doorgaat.

De MotoGP-race, die op 8 maart moest plaatsvinden op het Losail International Circuit in Qatar, is gecancelled in verband met het coronavirus. Italiaanse en Japanse paspoorthouders worden momenteel niet toegelaten door het Arabische emiraat. Dit leverde een te groot euvel op voor het motorsportevenement; een aanzienlijk deel van het paddock komt uit voorgenoemde landen. De Moto2- en Moto3-races gaan wel door. Alle teams waren wegens testdagen al aanwezig in Qatar. 

Inmiddels is bekend dat ook de Thaise Grote Prijs op het circuit van Buriram slachtoffer is geworden van het virus. Deze ronde is uitgesteld tot 4 oktober - zo ongeveer gelijk aan de opzet uit 2019. Dit heeft als gevolg dat de Spaanse race op Aragon een week naar voren is gehaald naar 27 september. 

Zoals het er nu voor staat, zien we een Amerikaanse seizoensopener op 5 april in Texas op het Circuit of The Americas. Toch staat er nog niets vast. Mogelijk wordt pas de Argentijnse Grand Prix de eerste van het jaar.