Nieuwe James Bond uitgesteld om coronavirus

No Time To Die, de 25e (officiële) James Bondfilm, komt niet langer begin april in de bioscopen. Dankzij het coronavirus COVID-19 is de film uitgesteld tot november, zo maakten de producenten vandaag bekend.

In een kort statement op 007.com melden de producers, Barbara Broccoli en Michael G. Wilson, dat de film is uitgesteld. "Na zorgvuldige overwegingen en door de wereldwijde bioscoopmarkt te evalueren, is besloten om de release van No Time To Die uit te stellen tot november 2020. De film zal worden uitgebracht in het Verenigd Koninkrijk op 12 november met daarna wereldwijde releasedata, waaronder de Amerikaanse release op 25 november."

De beslissing heeft vermoedelijk niet zo zeer iets te maken met voorzorg om het coronavirus, maar met de poteniële opbrengsten van de film. Met de wereld in oproer rondom het zich steeds verder verspreidende virus kan met redelijke zekerheid worden gezegd dat grote filmreleases zoals deze een klap kunnen krijgen in de inkomsten doordat minder mensen naar de bioscoop gaan. Als films een nieuwe releasedatum krijgen moet deze worden ingepast tussen andere releases zodat er een datum gevonden wordt waarop de beste economische slagingskans is, en blijkbaar vindt men dat dat voor deze film in november ligt.

Een Nederlandse datum is nog niet genoemd, maar het zou voor ons ergens rond dezelfde datum kunnen worden als onze Noordzeeburen.