'Ajax weigerde Álvarez transfer naar LA Galaxy en Spurs'

De kans is aanwezig dat Edson Álvarez Ajax komende zomer alweer gaat verlaten. De middenvelder verkaste medio 2019 voor circa vijftien miljoen euro van Club América naar de Amsterdammers, maar weet vooralsnog weinig indruk te maken in de Johan Cruijff ArenA. Volgens De Telegraaf lonkt een zomerse overstap voor de Mexicaan, die afgelopen winter al een transfer kon maken.

De krant meldt maandagochtend dat het 'een publiek geheim' is dat de 22-jarige Álvarez komende zomer weg wil bij Ajax als zijn situatie niet verandert en zich opnieuw mogelijkheden voordoen op de transfermarkt.

'De Mexicaan voelt geen vertrouwen van Erik ten Hag en stond daarom in de winterstop open voor een transfer', zo klinkt het.

Volgens het dagblad waren Los Angeles Galaxy en Tottenham Hotspur concreet. 'Maar Álvarez kreeg een resoluut 'nee' te horen van Ten Hag en directeur Marc Overmars.'

'De druiven worden nu elke week zuurder voor Alvarez. De weigering mee te werken aan een wintertransfer gaf de speler hoop op een echte kans, maar het lijkt erop dat hij is gehouden voor de breedte, voor de reservebank.'

De privésituatie van Álvarez komt de gemoedstoestand van de middenvelder ook niet ten goede. De Mexicaan moet zijn vriendin en dochter al maanden missen vanwege de Nederlandse regelgeving, die bepaalt dat ongehuwde buitenlandse stellen pas kunnen worden herenigd als man en vrouw 21 jaar zijn.

Álvarez liet eerder al weten zijn gezin erg te missen. 'En zo wordt hij naar de uitgang gedirigeerd', vervolgt De Telegraaf. 'De kans dat Ajax de volledige transfersom (vijftien miljoen euro) terugkrijgt die het aan Club América betaalde, is klein', besluit de krant.

De 31-voudig international, die tot op heden 21 duels heeft gespeeld voor de huidige koploper van de Eredivisie, ligt tot medio 2024 vast in Amsterdam.